Hem / Husmodeller / 1-planshus / 1,5-planshus

Utforska våra 1,5-planshus

Våra 1,5-planshus är särskilt omtyckta för sin smarta användning av utrymme. De erbjuder en utmärkt lösning för familjer som vill ha mer plats utan att behöva en stor tomt. Med ett 1,5-planshus från Smarta Hem får du det bästa av två världar: en rymlig bottenvåning och en avskild övervåning som ger dig möjlighet att skapa olika zoner i hemmet.

Den speciella designen av ett 1,5-planshus gör att du kan dra nytta av en låg byggnadshöjd, vilket kan vara en fördel om du har restriktioner på tomten. Även om takhöjden inte är fullständig på hela övervåningen, erbjuder denna typ av hus en charmig och funktionell lösning som passar många familjer.

Familjen

  • 163 m2
  • 5 sovrum

Nyckelfärdigt från: 3.750.000

Uterummet

  • 130 m2
  • 4 sovrum

Nyckelfärdigt från: 3.350.000

Om våra 1,5-planshus

Våra 1,5-planshus är en perfekt lösning för dig som vill kombinera fördelarna av ett 1-planshus med den extra boytan som en övervåning ger. Ett 1,5-planshus kan ge dig större flexibilitet i utformningen av din bostad, utan att kompromissa med estetik eller funktionalitet. Dessa husmodeller passar särskilt bra på tomter där du vill maximera bostadsytan men samtidigt hålla byggnaden relativt låg och smidig i sin utformning.

Flexibla planlösningar
När du väljer ett 1,5-planshus får du fördelen av en mer flexibel planlösning. Det nedre planet fungerar ofta som en öppen och social yta med kök, vardagsrum och eventuellt ett eller två sovrum. På övervåningen finns ofta möjlighet till fler sovrum eller en extra allmän yta, vilket gör huset idealiskt för växande familjer eller för dem som vill ha extra utrymme för hemmakontor eller hobbyrum.

En av de stora fördelarna med ett en och en halv-planshus är att du kan utnyttja hela bottenvåningen maximalt utan att förlora yta till trappor, vilket är vanligt i tvåplanshus. Samtidigt ger övervåningen en möjlighet att skapa en mer privat sfär där familjens medlemmar kan dra sig undan​.

Energibesparing och hållbarhet
Våra 1,5-planshus byggs med hållbarhet i fokus. Genom att använda energieffektiva material och moderna byggmetoder säkerställer vi att husen är välisolerade och minimerar energiförluster. Vi arbetar med smarta ventilationssystem, välisolerade fönster och tak samt energieffektiva värmesystem. Detta bidrar till att hålla energikostnaderna nere och gör våra hus både miljövänliga och ekonomiska att bo i på lång sikt​.

Dessutom är husets design energieffektiv i sig. En mindre yta att värma upp jämfört med ett tvåplanshus, samtidigt som övervåningen hjälper till att bevara värmen från bottenvåningen, gör att 15-planshus erbjuder optimal energiförbrukning.

Maximalt utnyttjande av tomten
En annan fördel med en och en halv -planshus är att de är designade för att ge mer boarea på en mindre byggyta. Detta innebär att du kan ha större ytor för trädgård och uteplats på tomten. Våra modeller erbjuder också möjligheten att anpassa designen så att den passar just din tomt, vilket är särskilt viktigt om du har specifika önskemål kring solinstrålning, utsikt eller hur du vill använda dina utomhusytor.
För de som söker en mer traditionell villastil erbjuder 1,5-planshus även en estetiskt tilltalande lösning, med möjlighet till höga takhöjder och spännande arkitektoniska detaljer som gör att huset känns luftigt och rymligt, trots att det har en mer kompakt byggnadsyta​.

Estetiska fördelar
Designmässigt erbjuder en och en halv-planshus många möjligheter. Du kan välja mellan en rad olika stilar, från moderna och minimalistiska fasader till mer klassiska och traditionella utseenden. Husets exteriör kan anpassas med olika typer av takhöjder och fönsterplaceringar, vilket ger dig friheten att skapa ett unikt uttryck för ditt nya hem.
Det karakteristiska med ett 1,5-planshus är den mindre övervåningen, vilket ofta resulterar i en charmig takvinkel och möjlighet till vackra fönsterlösningar som exempelvis takkupor eller franska balkonger. Dessa detaljer ger huset karaktär och gör det både tilltalande och funktionellt​.

Anpassade lösningar för din framtid
Våra 15-planshus ger dig flexibiliteten att växa i ditt hem. Många av våra modeller erbjuder möjlighet att anpassa rummen på övervåningen, så att du kan göra förändringar efter hand som din familjs behov utvecklas. Om du till exempel planerar för fler barn i framtiden eller om du behöver ett extra rum för gäster, kan du enkelt utnyttja övervåningen för detta ändamål.
För dig som vill ha en mer öppen planlösning går det även att designa bottenvåningen med stora, öppna sociala ytor som kan kombineras med en mer privat övervåning. Genom att skräddarsy ditt hus tillsammans med våra arkitekter, får du en lösning som passar dina unika behov och drömmar.

Bygg ditt drömhus med oss
Att bygga ett 15-planshus innebär att du får det bästa av två världar: maximalt utnyttjande av ytan på markplan och möjligheten att skapa extra utrymme på övervåningen. Vi hjälper dig genom hela processen, från första mötet till det att nyckeln sätts i dörren till ditt nya hem.
Vill du veta mer om våra 15-planshus? Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte, så går vi tillsammans igenom dina önskemål och behov. Du kan även besöka Hus.se för mer inspiration och information om olika husmodeller och byggprocesser.

1,5-planshus glädjen
1,5-planshus glädjen

Få en offert

Skicka dina önskemål genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 48 timmar.


    Namn:

    E-mail:

    Telefonnummer:

    Välj Husmodell

    Välj takhöjd

    Välj storlek på hus

    Ladda upp en ritning/bild

    Meddelande:

    This will close in 0 seconds