Hem / Inspiration / Kunders foton / Filmer & Kundberättelser / Artiklar / Arkitektritade hus

Arkitektritade hus

Att bygga ett arkitektritat hus är ett fantastiskt sätt att skapa ett unikt och personligt hem som verkligen reflekterar din stil och behov. På SMARTA HEM i Sverige AB är vi specialister på att förverkliga dina visioner genom skräddarsydd design och högkvalitativt byggande.
Här är vad du bör veta om arkitektritade hus:

1. Skräddarsydd Design
En av de största fördelarna med arkitektritade hus är den skräddarsydda designen. Till skillnad från standardiserade husmodeller, erbjuder arkitektritade hus en möjlighet att skapa ett hem som är helt unikt för dig. Vår expertis på SMARTA HEM AB innebär att vi kan hjälpa dig att skapa en design som kombinerar funktionalitet med estetik. Om du är intresserad av att designa ditt hus från grunden, läs mer om Designa ditt hus med SMARTA HEM AB

Arkitektritade hus

2. Funktion och Estetik
Arkitekter på SMARTA HEM AB fokuserar på att balansera estetik med funktionalitet. Vi arbetar för att skapa ett hem som inte bara är vackert utan också praktiskt. Oavsett om du drömmer om en öppen planlösning, stora fönster för maximalt ljusinsläpp, eller speciella rumslösningar, ser vi till att dina idéer förverkligas på ett funktionellt sätt.

3. Anpassning efter Livsstil
Ett arkitektritat hus är anpassat efter din livsstil och dina specifika behov. Behöver du extra utrymme för en växande familj? Eller kanske ett stort kök för matlagning och socialt umgänge? Vi hjälper dig att skapa ett hem som är anpassat efter just dina önskemål.

4. Kvalitet och Hållbarhet
Arkitektritade hus är ofta byggda med fokus på hög kvalitet och hållbarhet. Vi på SMARTA HEM AB använder noggrant utvalda material och byggmetoder för att säkerställa att ditt arkitektritade hus är både hållbart och energieffektivt. Om du är intresserad av hållbara lösningar, kan du läsa mer om våra miljövänliga hus.

5. Processen
Att bygga ett arkitektritat hus innebär en omfattande process, från initial design till färdigställande. Vi på SMARTA HEM AB guidar dig genom varje steg, inklusive design, bygglov, konstruktion och slutbesiktning. För en detaljerad översikt av vår byggprocess, läs mer här.

Arkitektritade hus erbjuder en unik möjlighet att skapa ett hem som är skräddarsytt för dig och din familj. På SMARTA HEM i Sverige AB är vi här för att hjälpa dig att förverkliga din vision och bygga ditt drömhem. Kontakta oss idag för att börja planera ditt arkitektritade hus.

Vad kostar det att bygga arkitektritade hus?

Vad kostar det att bygga arkitektritade hus?
Att bygga ett arkitektritat hus kan variera mycket i pris beroende på flera faktorer, som storlek, materialval och hur komplex designen är. Här är några av de faktorer som påverkar kostnaden för ett arkitektritat hus:

1. Projektering och design
Kostnaden för en arkitekt som hjälper dig att ta fram ritningar och hantera projekteringen ligger oftast mellan 100 000 och 300 000 kronor. Detta pris kan öka beroende på komplexiteten i projektet och arkitektens erfarenhet och renommé.

2. Byggkostnader
En genomsnittlig byggkostnad för ett arkitektritat hus ligger runt 25 000 – 35 000 kronor per kvadratmeter, men det kan gå både högre och lägre beroende på materialval och plats. Om du väljer dyrare material och mer avancerad teknik, såsom energisnåla system eller specialdesignade detaljer, kommer kostnaden att öka.

3. Tomtpris
Kostnaden för tomten är en stor del av den totala budgeten och kan variera mycket beroende på läge. I storstäder som Stockholm eller Göteborg kan tomtpriserna vara flera miljoner kronor, medan de i mindre städer eller landsbygd kan vara betydligt lägre.

4. Bygglov och avgifter
Att ansöka om bygglov och andra administrativa kostnader, som anslutningsavgifter för el, vatten och avlopp, kan lägga till ytterligare 100 000 till 200 000 kronor till din budget.

5. Inredning och tillval
Arkitektritade hus ger ofta möjlighet till unika och personliga inredningsval, vilket kan driva upp kostnaderna beroende på vilka material och produkter du väljer. Specialbeställda kök, badrum eller fönster är exempel på tillval som kan påverka den slutliga prislappen.

Läs mer om prisberäkningar och byggprocessen för arkitektritade hus på Byggstart.

Få en offert

Skicka dina önskemål genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 48 timmar.


    Namn:

    E-mail:

    Telefonnummer:

    Välj Husmodell

    Välj takhöjd

    Välj storlek på hus

    Ladda upp en ritning/bild

    Meddelande:

    This will close in 0 seconds