Hem / Att bygga hus / Standard & Tillval / Golv

Golv

Rätt golv kan verkligen förvandla ett rum. Vi erbjuder ett brett utbud av golvtyper, från trä och laminat till kakel och klinker. Oavsett vilket rum du inreder, hittar vi rätt golvlösning som både är praktisk och vacker.

SMARTA HEM i Sverige AB samarbetar med marknadens ledande leverantörer för att säkerställa att du får tillgång till produkter av högsta kvalitet. Här är några av våra partners:

Köksinredning
Köksinredning
Köksinredning

Skapa Ett Harmoniskt Hem Genom Rätt Val av Golv

Golv är en av de viktigaste delarna av inredningen i ett hem. Det sätter tonen för hela husets stil, komfort och funktion. När du bygger ditt nya hem med SMARTA HEM i Sverige AB, har du möjlighet att välja mellan olika golvtyper som passar varje rum – från eleganta parkettgolv till praktiska badrumsgolv. Här går vi igenom några aspekter att tänka på när du väljer golv för olika delar av ditt hem, samt fördelarna med att välja rätt golv för varje utrymme.

Parkettgolv:

Parkettgolv är ett populärt val i vardagsrum, sovrum och andra gemensamma utrymmen tack vare dess estetiska skönhet och hållbarhet. Den naturliga känslan av trä skapar en varm och inbjudande atmosfär i hemmet.

Materialval:
Det finns olika träslag att välja mellan, inklusive ek, ask och valnöt, som alla har sina unika färgtoner och texturer. Ek är särskilt populärt på grund av sin styrka och stilrena utseende, medan valnöt ger en mörkare, mer dramatisk effekt.

Ytbehandling:
För att skydda parkettgolvet kan du välja olika ytbehandlingar som oljning eller lackering. Oljade golv ger en naturligare känsla och kan repareras enklare om skador uppstår, medan lackerade golv har en mer glansig finish och är tåliga mot slitage.

Underhåll och Livslängd:
Parkettgolv kan hålla i många år med rätt underhåll. Regelbunden dammsugning och att undvika att släpa möbler över golvet är enkla sätt att bevara golvets skönhet. Vid behov kan du också slipa och ytbehandla om golvet för att återställa dess ursprungliga lyster.

Klinker och Kakel

När det kommer till fuktiga utrymmen som badrum och kök är klinker och kakel ett utmärkt val på grund av deras motståndskraft mot vatten och enkelhet i underhåll.

Badrumsgolv:
I badrummet är det viktigt att välja ett golv som både är vattentåligt och halksäkert. Klinkers, med sina slitstarka och icke-porösa egenskaper, är ett perfekt val. De finns i en mängd olika mönster, färger och storlekar, vilket ger dig stora designmöjligheter. Kakel kan även användas på väggar för att skapa en sammanhängande stil.

Golvvärme:
Många väljer att installera golvvärme under klinkers i badrummet för extra komfort. Detta ger en behaglig känsla, särskilt under kalla vintermorgnar. SMARTA HEM erbjuder golvvärmelösningar som anpassas efter dina behov och säkerställer en energieffektiv installation.

Laminat och Vinyl:
För dig som söker ett prisvärt och hållbart alternativ kan laminat- eller vinylgolv vara det perfekta valet. Dessa golvtyper är lätta att installera, hållbara och finns i en mängd olika stilar, från imitationer av trä till sten.

Laminatgolv:
Laminat är ett slitstarkt alternativ som är särskilt lämpligt för rum med hög trafik, som hallen eller barnens lekrum. Det är resistent mot repor och fläckar, vilket gör det praktiskt i aktiva hushåll.

Vinylgolv:
Vinyl är både vattentåligt och enkelt att rengöra, vilket gör det till ett utmärkt val för kök och tvättstugor. Det finns i många olika utföranden och kan efterlikna både trä och sten, men till en bråkdel av kostnaden.

Kombinera Estetik och Funktionalitet

Att välja rätt golv handlar inte bara om stil, utan också om funktionalitet. I ett hem kan olika rum ha olika behov när det kommer till golvbeläggning, och därför är det viktigt att tänka på hur rummen används. Ett sovrum kanske drar nytta av ett varmt och mjukt parkettgolv, medan en hall eller entré kan kräva något mer tåligt och lättskött, som klinker eller vinyl.

Vårt Samarbete med Ledande Leverantörer
Hos SMARTA HEM samarbetar vi med flera ledande golvleverantörer som erbjuder högkvalitativa material i olika prisklasser. Vårt team hjälper dig att välja det bästa golvet baserat på dina preferenser och hembehov. Genom att arbeta med de bästa leverantörerna garanterar vi att du får golv som är både estetiskt tilltalande och hållbara.

Golvet som Sätter Tonen för Ditt Hem
Att välja rätt golv är ett av de viktigaste besluten när det kommer till att skapa en sammanhängande och stilren inredning i ditt hem. På SMARTA HEM hjälper vi dig genom hela processen, från val av material till installation, för att säkerställa att golvet inte bara passar din smak utan också ditt hems funktionella behov.
Genom att kombinera våra designlösningar med högkvalitativa material från pålitliga leverantörer, kan du vara säker på att ditt golv kommer att hålla länge och vara en del av ditt drömhem i många år framöver.

Är du redo att förverkliga ditt drömhem? Kontakta oss på SMARTA HEM redan idag för att börja planera ditt projekt.

Få en offert

Skicka dina önskemål genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi till dig inom 48 timmar.


    Namn:

    E-mail:

    Telefonnummer:

    Välj Husmodell

    Välj takhöjd

    Välj storlek på hus

    Ladda upp en ritning/bild

    Meddelande:

    This will close in 0 seconds